dimecres, 25 de gener del 2017

Beranui - Gramenet - Serraspina (Vall Fosca)


Avui hem sortit caminant des de Beranui, no era d'hora i marcava -3, han tornat a baixar les temperatures.
Hem seguit la carretera, deixem la pista de la dreta que va a la granja, seguim, aviat trobem una altra pista a la dreta, la seguim, hi ha marques grogues, a pocs metres les marques van cap a un camí de la nostra esquerra, les seguim, tornem arribar a la pista, seguim cap a l'esquerra, les marques grogues s'enfilen a la nostra dreta, les seguim, anem pujant fins retrobar la pista, seguim cap a la dreta fins a un revolt que les marques grogues marxen cap a l'esquerra, seguim el camí, es torna corriol, l'anem seguint, passem el barranc ben gelat, seguim, anem trepitjant neu que ja no deixarem fins dalt el coll de Serrespina.
A la nostra esquerra queda Gramenet, totalment derruït, anem seguint corriol i marques grogues, a l'arribar al rierol, no el passem ni anem a Gramenet, girem cap a la nostra dreta i seguim pujant fins arribar al filat de les vaques, busquem la porta per travessar-l'ho, anem pujant més o menys en diagonal fins dalt Serrespina, aquí dalt la neu és pols.

Retorn
Seguim el tancat dels animals cap a la nostra esquerra, arribem a la Collada del Clot d'Andol, seguim marques grogues, i filat, anem baixant, arribem al punt que hem travessat la tanca a la pujada, seguim recta fins al coll, anem diagonal cap a l'esquerra fins el Serrat des Cases, anem baixant per la carena fins trobar un gran pedró, a la nostra dreta hi ha un pedró més petit que indica el començament d'un corriol que ens portarà al Cerquet (un gran prat), el travessem i anem a buscat la pista de baixada, seguim pista, trobem el revolt on l'hem deixat a la pujada.
Seguim el mateix camí de la pujada fins a Beranui.


Track d'aquest itinerari. Beranui, Gramenet, Serraspina
Recorregut de 10 km aprox
582 m de desnivell acumulat
3 h 1/2 de durada. Parades a part
Gràfica d'aquest itinerari.

dimarts, 24 de gener del 2017

La Plana - Paüls - Mont-rós - La Torre (Vall Fosca)


Hem sortit caminant des de Casa Teresina de La Plana de Mont-rós, hem passat per davant de l'església, hem seguit cap a la dreta i ja hem trobat els primers indicadors dels camins.
El camí va pujant fins arribar a Paüls, hem travessat el poble i els indicadors ens adrecen cap a la dreta direcció Pobellà i Mont-rós, anem seguint, pujada suau, fins trobar el trencall, a la dreta va cap a Pobellà i a l'esquerra Mont-rós.
Seguim cap a Mont-rós, a l'arribar al poble passem pels carrerons i agafem pocs metres de carretera fins trobar l'indicador de la Torre de Capdella, anem seguint el camí, vigilant els pals indicadors perquè hi ha bastants trencalls, ara ja anem baixant, passem per un pontet per travessar el rierol gelat, seguim fins arribar a La Torre i final del nostre itinerari


Itinerari de 7,250 km
Desnivell acumulat de 357 metres aprox
Durada 2 h 10 minuts. Parades a part.
Gràfica de la caminada:



divendres, 20 de gener del 2017

Camí Relea - Antist - Corba del Rap (Vall Fosca)


Avui hem fet un itinerari circular que, encara que sembli impossible, no havíem fet mai.
El camí de pujada ja l'havíem fet però el de baixada ha estat nou per a nosaltres.
Bonica ruta.

Hem deixat el cotxe al km 5 de la carretera L-503, lloc indicat com la font del Moro.
Hem travessat la carretera i un cartell indicador ens senyalava on començava el camí de Relea que ens portarà a Antist.
Fem petita baixada, travessem el Flamisell per un pont penjat, seguim cap a la nostra dreta riu amunt seguint indicador d'Antist.
El corriol està ben fressat i molt ben marcat, va fent "S" per anar superant el desnivell. Cap dificultat fins arribar a Antist.
Visita el poble i baixem pel camí que diu Corba del Rap, Beranui, La Plana.
Aquest camí no està tan fressat com el de pujada però si anem buscant els pals indicadors no hi ha cap problema.
Arribem a la Borda del Metge, està en runes, a partir d'aquí no hem trobat cap senyal. Hem seguit baixant pel prat per la nostra dreta fins trobar una pista, hem anat cap a l'esquerra, hem travessat el Flamisell per un pont i hem arribat a la carretera al km 6, la Corba del Rap, anem 1 km cap a la nostra dreta i arribem al començament de l'itinerari.


Track d'aquest itinerari. Camí Relea - Antist - Corba del Rap
Hem caminat 7,5 km aprox
Un desnivell positiu de 447 m
Hem trigat 2h 37 minuts. Parades a part
Gràfica de l'itinerari