diumenge, 29 de maig del 2016

Castell d'Emprunyà - Baix Llobregat

El diumenge 29 de maig es va celebrar la festa anual dels 100 cims, aquest any l'UME va organitzar la caminada, el dinar i el reconeixement dels que l'any passat van fer els 100, 200 o 300 cims.

Vam fer l'excursió al Castell d'Eramprunyà, vam sortir de davant del local de l'entitat, vam travessar Gavà per anar trobar la riera de Sant Llorenç, vam seguir cap a Can Amat, el GR-92 fins a l'ermita de la Mare de Déu de Bruguers i ja per corriol vam arribar al Castell i ermita de Sant Miquel.
Vam retornar pel mateix camí fins a l'ermita de Bruguers, aquí vam agafar un corriol que en fortes baixades ens va portar a un camí que va paral·lel a la carretera que porta de Lo Sentiu a Gavà.
Ens vam quedar a dinar al parc del Mil·lenari.


Track d'aquest itinerari. Castell d'Emprunyà
Recorregut de 11,6 km
Temps 3h 30 minuts parades a part
Gràfica de l'itinerari:

dilluns, 16 de maig del 2016

Estanys de Basturs


Aproximació en cotxe:
Anem per la carretera C-1412b, girem direcció Figarola d'Orcau, a prop indicador Basturs, girem, seguim carretereta, trencall Estanys de Basturs, girem i aparquem quan trobem cartells explicatius de la zona.
Hi ha un petit itinerari circular que et porta al mirador d'un dels llacs i a una torre de guaita, tornem enrera pocs metres i seguim l'itinerari fins a l'inici.



Track d'aquest itinerari. Estany de Basturs
Hem fet 1 km aprox.
Durada 30 min. Parades a part.
Ascens innapreciable.

dissabte, 14 de maig del 2016

Aiguabella - Cambra d'aigües de Molinos - Astell

Aproximació en cotxe:
Anem per la carretera L-503 (Vall Fosca) i aparquem darrera la parada d'autobús d'Aiguabella, costat de la carretera.

Itinerari a peu:
Tornem a la carretera i seguim direcció Capdella uns 100 metres, just al costat del cartell de carretera indicador d'Aiguabella, a la nostra esquerra, comença l'itinerari. Hi ha un panell explicatiu de la caminada.

Seguim l'indicador, primer és un corriol que va pujant fins a trobar una pista que la seguim cap a la nostra esquerra, ara ja planeja, anem seguint la pista, podem veure a la nostra dreta portes del canal d'aigua que ve de la Central de Capdella, aquesta pista va paral·lela a la carretera L-503 i al riu Flamisell, es poden veure bastants metres sota nostra, es converteix en corriol, passem per alguns baixant d'aigua, veiem Torre de Capdella, Molinos, fem una pujadeta i arribem a la cambra d'aigües de Molinos.
Seguim per una pista que en forta baixada ens porta a la carretera d'Astell, aquí trobem el nostra cotxe que l'havíem deixat a la pujada.
Avui hem sortit amb dos cotxes, altres vegades a l'arribar a la cambra d'aigua tornem enrera pel mateix camí


Track d'aquest itinerari. Aiguabella-cambra d'aigua-Astell.
Hem fet 6 km aprox. 
Durada 1h 50 min. Parades a part. 
Ascens acumulat 88 metres. 
Gràfica de la sortida:

Central de Capdella - Capdella - Centrel

Aproximació en cotxe:
Sortim de La Plana de Monrós (Vall Fosca) i seguim la carretera direcció Capdella, cap al fons de la vall, a l'arribar a la Central de Capdella anem cap a la nostra dreta i aparquem prop del museu ja que després tenim visita guiada.

Itinerari a peu:
Tornem altra vegada cap a la carretera i seguim direcció Capdella, al cap de pocs metres, a la nostra dreta, trobem indicador de camins per anar cap a Capdella, el seguim.
Cal anar seguint indicadors, està tot ben marcat, a l'arribar a l'encreuament marca dos itineraris agafem el que posa Capdella pel canal xic, el del forat de la guineu el farem de baixada, anem pujant i seguint indicadors.

A l'arribar a la carretera anem cap a l'esquerra per anar al mirador i a l'església romànica de Capdella.

Retorn:
Tornem per la carretera on hem vingut, deixem a la nostra dreta el camí del canal xic i seguim uns metres més la carretera, prop trobem el trencall de la Central pel forat de la guineu.
Aquest camí primer baixa una mica però després va pujant fins arribar a les canonades d'aigua que van de la cambra d'aigua fins a la central.
Baixa ràpidament fent ziga-zagues fins a trobar el trencall dels dos camins que hem trobat a la pujada. Desfem el camí i arribem a l'inici de l'itinerari.

Ara visita guiada a la Central Hidroelèctrica de Cabdella.


Track d'aquest itinerari. Central de Capdella - Capdella - Central de Capdella.
Hem fet 4,5, km aprox.
Durada 1h 45 min. Parades a part.
Ascens acumulat 216 metres.
Gràfica de la sortida: