divendres, 15 d’abril del 2016

Sant Miquel de Solterra o de les Formigues - La Selva

Aproximació en cotxe:
Anem per la carretera C-17, canviem i seguim C-25, sortim per anar a Sant Hilari Sacalm, entrem aquesta població i seguim indicadors d'Osor, abans de sortir de Sant Hilari i just passat el tanatori hi ha un trencall a la nostra dreta indicant polígon industrial Mas Garriga. Anem seguint aquesta carretera, deixem els trencalls a fàbriques, l'entrada a la zona residencial a la nostra esquerra, també a l'esquerra deixem la zona industrial Mas Garriga, anem seguint carretera asfaltada en no gaire bon estat, s'acaba l'asfalt i a uns 4 km de Sant Hilari trobem un trencall a la nostra esquerra per anar a Osor, girem i aparquem.

Itinerari a peu:

Seguim la pista amb senyals del GR-83, que ens portaria fins Osor. Comença amb baixada fins a trobar un pontet de fusta que creua la riera de la Font del Gavatx.
Trobem en una cruïlla de pistes on anirem a parar també a la tornada, nosaltres anem recta direcció Osor i seguint marques de GR.
A partir d'aquí el camí va pujant suaument i seguim marques GR fins a trobar un trencall de pistes on la de la dreta va a Osor i marques GR i la de l'esquerra va a Sant Miquel.
A partir d'aquí seguirem cartells de Sant Miquel fins dalt el cim.
Deixarem la pista a l'arribar a la font de Saguarda, un metres abans de la font, a la nostra esquerra, surt un corriol indicant Sant Miquel, seguint sempre el corriol arribem a la carena i al cim de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues.

Retorn:
Tornem enrera pel mateix camí però estant atents per agafar un corriol a la nostre esquerra senyalitzat amb pedrons.
El corriol va baixant fent "S" travessem un parell de pistes poc fressades, seguim corriol i fites fins arribar a una pista i s'acaba el corriol, anem a l'esquerra, arribem a les runes de la masia del Borrell. Tornem uns metres enrera per agafar la pista que va per sota de la que hem arribat, anem seguint la pista agafant sempre la principal, en cas de dubte la que va baixant.
Arribem a una pista (quasi al torrent), anem cap a l'esquerra. La pista va paral·lela al torrent.
Arribem a l'encreuament de pistes del començament de l'itinerari, anem cap a la dreta, passem el pont i anem pujant fins a l'aparcament.


Hem fet 9, km aprox.
Durada 3h 10 min. Parades a part.
Ascens acumulat 498 metres.
Gràfica de la sortida:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada