dimarts, 13 d’agost del 2013

Sèquia de Manresa

Fem 2 trams de la sèquia i anem d'un tram a l'altra en cotxe. Hem utilitzat 2 cotxes

Primer tram.

Aproximació en cotxe:
Anem a Balsereny per l'autovia C-16, entrem a la població i agafem la carretera BP-4313, just abans de travessar el riu Llobregat, girem a la dreta i aparquem.

Itinerari a peu:
Comencem a l'aqüeducte de Santa Maria, està indicat al costat de la carretera, anem seguint la sèquia i les indicacions fins arribar a la resclosa, lloc on comença la sèquia visible, el tram anterior està soterrat.

Retorn al cotxe pel mateix itinerari.


Segon tram.

Aproximació en cotxe:
Anem direcció Sallent per la carretera antiga per poder veure l'aqüeducte de Conangle, parem al costat carretera per poder veure'l, seguim i entrem a la C-16, sortim per anar al Punt d'informació (senyalitzat a l'autovia) aparquem al costat de l'edifici.

Itinerari a peu:
Passem pel costat de les cases de les mines (El grup de cases ens queda a la dreta), girem a mà esquerra per un carrer on hi ha unes portes de garatge i un pal indicador amb la marca esborrada, al final del carrer hi ha un indicador (Poblat Ibèric - Cogulló) el seguim fins arribar a la sèquia, un altre cartell La Botjosa i anem direcció Aqüeducte del Mas de les Coves.
Anem seguint la sèquia i les indicacions, a l'arribar al Mas de les Coves dubtem i trobem la pista a seguir al costat de l'era del Mas, anem seguint la sèquia, arribem i baixem a la font de la Riera, tornem enrera fins al camí i seguim per la nostra dreta per una pista d'herbei que passa per la paret que tanca els patis de les naus industrials (a aquesta paret hi ha la marca de pas barrat de senyals blanc/groc i blanc/verd, no en fem cas), seguim, passem per Sant Iscle i arribem al Parc de l'Agulla.

Visitem el centre de Visitants.

Amb el cotxe que havíem deixat a l'aparcament del parc anem a recollir el del centre d'informació.


Track d'aquest segon itinerari. Tram Sèquia Manresa

dissabte, 3 d’agost del 2013

Intent al Pic de Sobenuix

La pluja ens va fer tornar enrera quan ja estàvem a la cresta, faltava poc per arribar dalt del Pic.

Aproximació en cotxe i telefèric: 
Per la carretera N-260 ens arribem a Senterada on girem per anar fins a la pressa de Sallente per la carretera L-503. Travessem tota la Vall Fosca, a l'últim poble Capdella seguim la indicació telefèric, seguint aquesta carretera arribem a l'aparcament. Pugem al telefèric que ens porta fins l'Estany Gento.

Itinerari a peu:
Agafem el camí que surt just sota el telefèric direcció al refugi de La Colomina, anem seguint aquesta indicació fins a La Portella, es separen els camins del refugi amb el de l'estany Tort, seguim Estany Tort, el camí molt marcat i les fites ens porten a vorejar l'estany Tort (l'estany ens queda a la nostra dreta), passem per sobre la pressa del Mariolo, voregem aquest estany (ens queda a la nostra esquerra), voregem el Cubieso (ens queda a la nostra dreta), trobem un trencall que porta a la Collada de Dellui i al refugi de l'estany Llong, seguim cap al coll dels Gavatxos, el corriol ja no està tant marcat i hi ha menys fites però es pot seguir sense dificultat.
Seguim cap a l'estany de Castieso (ens queda a la nostra esquerra)i a partir d'aquí puja decididament cap al coll dels Gavatxos, seguint les fites anem pujant per la cresta sense dificultats, el temps s'anava complicant i la cortina d'aigua que feia estona que ens seguia acaba atrapant-nos, abans d'arribar al gran bloc de roca que es voreja per l'esquerra decidim tornar enrerera i deixar-ho per un altre dia.

Retorn: El fem pel mateix itinerari.


Track d'aquest itinerari. Subenuix