dimecres, 24 d’abril del 2013

Pujol de la Mata

Aproximació en cotxe:
Aparquem al Coll d'Estenalles carretera BV-1221 prop km 15.

Itinerari a peu:
Davant del centre d'informació del Parc, surt un camí indicant La Mata, el seguim fins arribar al trencall a la nostra dreta de Mura, el seguim, es bifurca i agafem el de l'esquerra, deixem un trencall a l'esquerra i un a la dreta, travessem el torrent del Roure de Parrac, deixem un parell de corriols (esquerra i dreta) arribem a un encreuament agafem el de la nostra esquerra (el de la dreta va a la roca Falconera, el d'en front a Mura) seguim el corriol, revolta per la dreta el pujol.
Pugem pel perfil, hi ha dos trams de 5 anelles per arribar dalt del Pujol de la Mata.

Retorn:
Desfem el camí fins a l'encreuament que hem passat a la pujada (Pujol de la Mata-Mura-Roca Falconera) seguim recte cap a la Falconera, agafem un trencall a la nostre esquerra (poc visible) i ens arribem al peu de la roca (aquesta temporada no està permès pujar-hi perquè és època de nidificació) anem pel camí carener fins arribar prop de la carretera, seguim per un corriol a la nostra dreta, més endavant en deixem un a la dreta, seguim fins arribar prop de la casa de La Mata i trobem el camí de pujada, el seguim fins a l'inici de l'itinerari.

Track d'aquest itinerari. Pujol de la Mata

dissabte, 13 d’abril del 2013

Mirador de la Pena - Conca de Barberà

Aproximació en cotxe:
Sortim de l'autopista A2 per la sortida 9 - Montblanc, anem direcció Esplugues de Francolí i arribem a Poblet on aparquem.

Itinerari a peu:
Comencem a caminar des del parquing de davant del monestir direcció Les Masies, anem per la carretera, passem per la font de l'Abat Siscar, a l'arribar a l'indicador de La Pena girem, seguim la pista fins trobar un altre indicador Camí de la Pedrera (itinerari 1) anem seguint el corrriol i les marques d'aquest itinerari, passem per la pedrera de l'Escolta, plaça de la Llibertat, la carbonera, la Trona, el Pou de Gel, La cascada, passem per davant la Casa Forestal i ens arribem fins el Mirador de la Pena.

Retorn: Tornem enrera fins als Vivers i Casa Forestal de la Pena, la visitem, seguim per la pista fins el revolt que hi ha una bassa (nostra dreta) i agafem el corriol que la voreja, arribem a la pedrera que hem passat a la pujada i desfem el camí del matí.

Visitem el Monestir de Santa Maria de Poblet.

Track d'aquest itinerari. Mirador de La Pena

dimecres, 10 d’abril del 2013

Per la serra de l'Obac

Aproximació en cotxe:
Hem sortit de Terrassa per la carretera B-122 direcció Rellinars, al Km 10 aprox trobem la Casa Nova de l'Obac i aparquem.

Itinerari a peu:
Passem pel costat de la casa (la deixem a la nostra dreta) i agafem un corriol que en forta baixada va resseguint la riera de la font del Carlet, la travessa varies vegades fins arribar a la pista que girant a la nostra dreta ens portarà a La Casa de les Boades.
Seguim direcció a Les Masies, passem per la mina i antiga bassa (desapareguda) de Can Boades. A les Masies agafem un corriol que ens porta per la carena direcció Hostalets del Davi i Carena del Camí Ral.
Als Hostalets tornem enrera pel mateix camí i agafem un que ens queda a la nostra esquerra, anem pel camí Ral, passem prop del Paller de Tot L'Any, deixem les roques Salvatges a la nostra dreta, passem per la font de la portella i seguint el corriol ens porta a la L'Obac Vell, per la pista encimentada ens arribem a la Casa Nova i a l'inici de l'itinerari

Track d'aquest itinerari. Volta per l'Obac